Kapitelböckernas era är här!

Nu har vi börjat med kapitelböcker! 🙂

Igår valde dottern att läsa ”Det lilla huset i stora skogen” för mig, och vi har redan klarat av första kapitlet. Det är verkligen jätteroligt! Jag minns att jag själv läste de där böckerna första gången i trean, och det är ju inte så stor skillnad i tid, egentligen – dottern går ju i femman nu.

Förra veckan hade dottern också två prov i skolan, ett i SO om Sveriges landskap, och ett i NO om ljud och hörsel. Jag pustade riktigt när jag såg det, för det är just såna prov, där man ska kunna både verbalt, socialt och visuospatialt på en och samma gång, som tidigare varit nästan omöjligt att få dottern att göra.

Men hör och häpna – den här gången gick det plötsligt bra att avbryta henne i hennes eget disorganiserade topografiska sätt att ta till sig av materialet, och inte nog med det! Jag fick även utan brådska visa henne min allra bästa ”packa-ihop-det”-teknik, som hon snabbt lärde sig. (Man delar upp materialet i ”steg” med varsin etikett och packar sedan in alla övriga upplysningar på respektive steg. Lätt som en plätt och funkar till allt. 🙂 Hon kan visserligen inte dela upp själv ännu, men det lär man sig ju först efter ett tag, det viktiga är att kunna tänka i ”steg” och ”etiketter”.)

Och sen gick alltihop hur bra som helst! Ja, jag vet inte än hur det gick med NOn, men kartan klarade hon iaf med alla rätt. Skulle aldrig ha fungerat så sent som i höstas, men nu går det minsann… 🙂

Det här inlägget postades i socialt samspel, språket, topografiska systemet och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.