Det linjära perspektivet: Syfte och metod

Vid tal bör man akta på uttrycken, vid handlingar på uppsåtet; vid de senare tillse vilket mål de åsyfta, vid det förra vad orden innebära. – Marcus Aurelius

Dottern tycker ofta att det ska räcka med att SÄGA en sak för att det omedelbart ska hända. Det här med exekutiv funktion – eller ”hur-metoder”, som vi kallar det för – är svårt för henne och hon behöver mycket stöd i att räkna ut hur det ska göras för att bli så bra och lätt som möjligt ur hennes egen synvinkel.

Idag gjorde vi en ny mall som jag tänkte att någon annan kanske också har användning för. Vi använder den för att illustrera att ”verkan” beror på det man GÖR – och inte alltid på det man VILL. Den fungerade jättefint för dottern, allt man behöver göra är att sätta in de detaljer/personer som det för tillfället handlar om och sedan diskutera de olika metoder som kan användas och vilka olika resultat man då kan få:

Det här inlägget postades i linjärt perspektiv, socialt samspel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.