Nytt återbesök hos optometristen

Igår var vi på återbesök hos optometristen. Det var fantastiskt roligt att få alla de senaste framstegen bekräftade – både konvergensen och ackommodationen hade förbättrats ännu mer än förra gången, och hen kommenterade särskilt hur mycket jämnare ögonrörelserna hade blivit. Ja, det har jag ju själv också tyckt, men det är alltid roligt att få det bekräftat! Och dessutom fick jag veta att synskärpan på höger öga har kommit upp på samma nivå som vänster, det var ju också en glad nyhet. 🙂

Så nu fortsätter vi bara att köra på enligt plan och ser hur det fungerar om ännu ett år!

Själv kämpar jag fortfarande med depressionen och utmattningen efter det senaste året, men jag har iaf lyckats komma igång lite med underhållet av huset och trädgården. Jag tänker på det som en sorts ”flyttstädning” – allt gammalt skräp ska bort och så på med lite fin ytfernissa så att man kan få ut så mkt som möjligt för huset när det blir aktuellt att flytta härifrån. Det borde inte vara så svårt att få det sålt – om inte annat behöver kommunen många hus för uthyrning, och det håller säkert i sig för överskådlig framtid. Visserligen är det mitt föräldrahem, men jag kan inte tänka mig att bo kvar här i längden efter allt som har hänt, och inte heller är det här ett ställe där dottern kommer att kunna få ett bra liv som vuxen (alla makthavare är visserligen galna som rävar, men vissa är värre än andra).

Nu får det gå så länge det fungerar med skolan – för det gör det ju just nu – men den dag det tar slut med det ska vi kunna flytta direkt har jag tänkt. (Ingen väntar sig ju att det ska FORTSÄTTA fungera – så fort de byter personal rasar ju allt igen.)

Dottern och jag ska istället skaffa oss ett litet bra hus långt härifrån, med stor tomt som lämpar sig för självhushåll – på så vis kommer hon alltid att ha något att falla tillbaka på. Sommarhuset kan hon eventuellt behålla för att hyra ut till turister och på så vis få en inkomst så att hon har råd att betala skatt – lönejobb är väl inte att tänka på för hennes del med tanke på alla fördomar, men pengar så det räcker åt politikerna måste man ju ändå se till att dra in – för hur ska de annars kunna försörja sig…? 😉 Men blir det för dyrt och krångligt (de inför kanske nya regler så att ingen ska kunna leva utanför försäkringskassans och statens tentakler?) så får vi väl sälja det med – när de väl har tagit vinstskatten kan de väl knappt roffa åt sig mera.

Nu ska jag gå ut och plocka av de sista äpplena. Och jag önskar er alla detsamma som ni önskar mig! 🙂

Det här inlägget postades i linjärt perspektiv, visuell perception och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.