Lästips: Kopplingen är hittad.

Ja, en del av er har nog redan hört nyheten, men jag tänkte att jag skulle skriva ett par rader om det i alla fall. Kopplingen mellan hjärnan och immunsystemet är äntligen hittad (genom riktig forskning, inte någon sådan där ”tjäna-pengar-på-okunniga-föräldrar-pseudovetenskap”) och nu öppnar sig ett helt nytt forskningsfält med lovande implikationer för alla möjliga sorters neurologiska sjukdomar.

Inte minst vid autism har man ju väldigt ofta åtföljande immunologiska symtom, och det skulle vara fantastiskt om det äntligen kunde komma några vettiga behandlingar som kunde angripa alla problemen samtidigt, istället för att allting ska kretsa kring den här ”sociala” komponenten – som jag ju skrev om redan i förra inlägget, förresten.

Och den där ”opioid-teorin”, den måste det väl snart vara dags att lägga ner nu? Trots den där senaste studien av Reichelt, så har jag aldrig riktigt kunnat förmå mig till att tro på den – det stämmer alldeles för dåligt med den sensoriska överkänsligheten, ångesten och alla meltdowns. Kanhända att kosten har en viss inverkan just på grund av den immunologiska komponenten – som det ju var i dotterns fall – men att den skulle vara ansvarig för alla de neurologiska symtomen, det har aldrig verkat som en möjlighet, i alla fall inte i den här familjen.

Jaha – nu får de allt snart ta och skriva om alla läroböckerna… 🙂

Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.