Undrens tid är ännu inte förbi…

Dottern står vid bordet med en dammtrasa i handen. Ur en flaska häller hon vatten på bordet, torkar noggrant upp med trasan och häller sedan ut mera vatten. Hela tiden pratar hon för sig själv om vad hon gör, vad som händer och hur det ser ut…

Häromkvällen satt hon på golvet och gjorde likadant där – fast den gången var det så mycket vatten att jag fick hämta en handduk istället – det räckte inte med en liten trasa. 🙂

Det här är flickan som för två år sedan brukade skrika i timmar för att jag inte ville gå ut och torka av stenarna på uteplatsen när det regnade. Eller stenkanten runt fontänen på torget. Flickan som fortfarande ibland kräver att få byta kläder om så bara en enda liten vattendroppe hamnat på dem… och som bara badar i badkar, absolut inte duschar – fast hon samtidigt inte har ett dugg emot att vara ute i hällregnet när åskan går (hon älskar ju åska som ni vet, och då är det tydligen helt ok att bli genomblöt också).

Vi har tränat enormt mycket med just vatten och vad en vattenyta, droppe, stänk o.s.v. får för visuella, taktila och andra konsekvenser. Saker ändrar t.ex. färg. Ibland ändrar de form – som skrynkliga fingertoppar i badvattnet. De kan ändra egenskaper – kännas kallare, eller så blir det plötsligt halt – det händer helt enkelt väldigt mycket när man börjar skvätta vatten omkring sig. 😉 Vi har tittat på havet, på bäckar, åar, på rinnande kranvatten, på hur vatten tappas ur t.ex. ett badkar, på små dammar, på regnvattenpölar, på allting som jag har kunnat komma på som på något sätt har med vatten att göra.

Och nu verkar det ju faktiskt som om det har börjat hända saker. Tur att det är sommar. Här ska det bli vattenlek av… 🙂

Undrens tid är tydligen ännu inte förbi…

Det här inlägget postades i taktil perception, vardagsautism och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Undrens tid är ännu inte förbi…

 1. mariellejohnsson skriver:

  Åh vad härligt! Vilken utveckling! Och vilket jobb du gör!
  Min dotter tyckte inte heller om att duscha när hon var liten utan skulle bada i badkaret. Jag fick ta hennes plastleksaker och hälla över håret på henne när det skulle tvättas.
  Kram!

  Gilla

  • Sabina skriver:

   Ja, till duschen har vi en bit kvar… 😉 Men jag hoppas det kommer nu snart när det andra börjar fungera. Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.