När hela världen ändrar färg

Det här året har vi haft ett helt annat slags vår än förra året. En mycket bättre, på alla sätt. 🙂

För det första mår dottern mycket bättre. Det var ju förra året vid den här tiden som jag äntligen insåg att det måste vara fråga om celiaki. Det gör enormt stor skillnad för henne att hon nu får äta rätt mat, slipper sellerin också. Och pollenallergin har hittills inte gjort något väsen av sig heller, det verkar som om allergimedicinen helt håller den i schack. Dottern mår helt enkelt bättre den här våren.

Men det är inte bara det. Hon tycks äntligen ha lärt sig att saker kan ändra färg och ändå vara de samma… och att det kan vara helt OK, t.o.m. lite fint. 🙂 Jag har ju berättat om hur hon överreagerade på färger när hon var liten – diskborstar, bilar, flaskor o.s.v. där betydelsen för henne satte sig i färgen. Hon avskydde snö – hon ville att gräsmattan alltid skulle vara grön – men hon avskydde också när hela naturen ändrade färg på våren och på hösten. Hon verkade direkt panikslagen för snö – och hon var rädd för vårblommorna och det första ljusgröna lövverket på träden… Alldeles särskilt rädd verkade hon vara för blommande buskar och träd – det verkade som om hon möjligen kunde tänka sig att stå ut med allt det gröna, men när det tillkom andra färger blev det för mycket för henne. Hon vägrade titta på det, hon smet förbi med bortvänt huvud…

Men i år har jag inte märkt något alls av det där. Häromdagen tittade jag ut och sade något om hur skönt det var att se allt det gröna – då tittade dottern upp och sade, ”Ja, och pärlhyacinterna! Och pingstliljorna!”

Och hon gillar verkligen att vara ute. Hon leker, plockar blommor, bryter av pinnar, plockar snäckor, jagar fåglar… Ja, här är det verkligen inte mycket som är sig likt längre. 🙂

Det här inlägget postades i annorlunda tänkande, visuell perception och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.